AOW-pensioen

Hoeveel AOW krijgt u later

Op Mijn SVB ziet u meteen wat uw AOW-opbouw tot nu toe is en hoeveel AOW u kunt verwachten als u de AOW-leeftijd bereikt. Ga naar 'Inloggen'en kies hoe u wilt inloggen op Mijn SVB.

Uw AOW-opbouw op het SVB Pensioenoverzicht

Wilt u een precieze opgave van de perioden dat u AOW heeft opgebouwd? Vraag dan een SVB Pensioenoverzicht aan. Ga naar 'Inloggen'en kies hoe u wilt inloggen op Mijn SVB.

Heeft u over een periode voorlopige vrijwillige premie betaald? Dan ziet u dit niet meteen terug in het overzicht. Een vrijwillig verzekerde periode is pas zichtbaar als de premie definitief is vastgesteld en helemaal betaald. Tot die tijd blijft de periode op niet-verzekerd staan.

Kunt u niet inloggen? Vraag dan een pensioenoverzicht aan met het formulier 'Aanvraag SVB Pensioenoverzicht'.

Bekijk op 'mijnpensioenoverzicht.nl' hoeveel AOW en aanvullend pensioen u kunt verwachten

Misschien krijgt u naast uw AOW een aanvullend pensioen. Dit bouwt u op via uw werkgever of door zelf te sparen. Wilt u ook weten hoeveel aanvullend pensioen u naast de AOW heeft opgebouwd? Log met  in op mijnpensioenoverzicht.nl en bekijk al uw opgebouwde pensioenen en uw te verwachten AOW.

U heeft nog geen DigiD en u wilt deze aanvragen

Op digid.nl kiest u zelf een gebruikersnaam en wachtwoord voor al uw zaken met de Nederlandse overheid. Alles wat u met DigiD op internet doet, loopt via een beveiligde verbinding.

Zonder DigiD bekijken hoeveel AOW-pensioen u ongeveer krijgt

Wilt u geen DigiD of kunt u het (nog) niet aanvragen? Beantwoord dan een paar vragen en kijk hoeveel AOW u ongeveer krijgt. De vragen houden nog geen rekening met de verhoging van de AOW-leeftijd en de uitkomst is een schatting. Wilt u het nauwkeuriger weten? Dan kunt u na het beantwoorden van de vragen een overzicht van uw opbouw bij ons aanvragen.

Kijk voor uw netto AOW-bedragen in Mijn SVB

Heeft u al AOW? Dan vindt u het netto AOW-bedrag van uw laatste AOW-betaling in Mijn SVB. Heeft u nog geen AOW? Dan kunt u alleen de huidige netto AOW-bedragen bekijken.

Wilt u precies weten hoeveel vakantiegeld u krijgt? Log dan vanaf 24 april in op Mijn SVB en kijk bij het betaaloverzicht. Ga naar 'Inloggen'en kies hoe u wilt inloggen op Mijn SVB.

Misschien AIO-aanvulling

Woont u in Nederland en heeft u een lagere AOW? En heeft u naast uw AOW-pensioen geen of weinig andere inkomsten? Dan kunt u misschien een aanvulling op uw AOW pensioen krijgen, de AIO-aanvulling.

AOW-bedragen