AOW-pensioen

Vakantiegeld in de meeste gevallen iets lager

02-05-2018

Op 23 mei betalen wij samen met uw AOW het vakantiegeld uit. Dit jaar valt het vakantiegeld in de meeste gevallen iets lager uit dan vorig jaar. Dit komt door een hogere bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) en belastingmaatregelen.

Het AOW-bedrag inclusief vakantiegeld valt voor een deel in een hoger belastingtarief (de zogenaamde 2e schijf) waardoor u hier meer belasting over moet betalen. Daarnaast is het percentage voor de bijdrage Zvw verhoogd. Vergeleken met vorig jaar krijgt u netto ongeveer 9 tot 15 euro minder.

Bekijk uw netto vakantiegeld in Mijn SVB

Wilt u precies weten hoeveel netto vakantiegeld u krijgt? Log dan in met uw DigiD op Mijn SVB en kijk bij het betaaloverzicht.

Betaling vakantiegeld 23 mei

Wij betalen het vakantiegeld op 23 mei. Het gaat om zeer veel betalingen. Daarom hebben we een paar betaalmomenten voor deze dag. 

Heeft u een partner met AOW? Dan kan het gebeuren dat het ene bedrag iets later op de rekening staat dan het andere. Maar wel allebei op 23 mei.

Over welke maanden krijgt u vakantiegeld

Over elke maand dat u AOW-pensioen ontvangt, bouwt u vakantiegeld op. Het vakantiegeld dat u in mei 2018 ontvangt, heeft u opgebouwd van mei 2017 tot en met april 2018.

Is uw AOW ingegaan na mei 2017? Dan heeft u vakantiegeld opgebouwd vanaf de ingangsdatum van uw AOW tot en met april 2018.