Algemeen

Proef met digitaal opsturen formulier Griekenland

20-07-2018

Woont u buiten Nederland met een AOW of andere SVB-uitkering en wilt u zaken digitaal regelen via Mijn SVB? Dan heeft u een DigiD nodig. Omdat het vanuit het buitenland lastig kan zijn om een DigiD aan te vragen, doen wij nu een kleine proef met een andere inlogmethode.

U woont in Griekenland

Woont u in Griekenland en ontvangt u het jaarlijks in te vullen levensbewijs in de maand juli? Dan ontvangt u naast het levensbewijs ook een brief met daarin een uitleg over hoe u kunt meedoen aan de proef. Voor de proef hebben wij een beveiligde website, het buitenlandportaal, ontwikkeld. Woont u in een ander land, dan valt u niet in deze proef.

Hoe werkt het

U maakt een account aan op het buitenlandportaal en maak een scan of foto van het ingevulde levensbewijs. Het levensbewijs kunt u dan via het buitenlandportaal aan de SVB opsturen. In de brief staat precies uitgelegd hoe u dit kunt doen.

Wat gebeurt er na de proef

De proef loopt tot eind september. We doen deze proef om te kijken of deze methode goed werkt. Bent u hier tevreden over, dan zullen we het buitenlandportaal ook openstellen voor meer klanten die buiten Nederland wonen. Op onze website leest u dan vanzelf of we hiervoor hebben gekozen.