Algemeen

Steeds meer brieven naar de Berichtenbox

25-03-2016

Wist u dat wekelijks duizenden klanten van de SVB hun Berichtenbox activeren om voortaan de post digitaal te ontvangen? Deze sterke groei komt door de nieuwe wet Elektronisch Berichtenverkeer en de berichten van de Belastingdienst over de digitale aangifte inkomstenbelasting. De overheid wil graag dat iedereen in 2017 voor het ontvangen van post van de overheid en andere instanties gebruikmaakt van de Berichtenbox. Daarom is voor alle inwoners van 14 jaar en ouder een account aangemaakt bij Mijn Overheid.

Berichtenbox staat al voor u klaar

Alleen klanten met een AOW-pensioen, Anw-uitkering of kinderbijslag kunnen post van de SVB in de Berichtenbox ontvangen. Maakt u nog geen gebruik van een Berichtenbox? Deze is al voor u aangemaakt. U hoeft deze alleen nog maar te activeren. Dit is heel eenvoudig. Op www.mijn.overheid.nl en www.belastingdienst.nl/digitalepost ziet u hoe dit gaat. Misschien heeft u ook al een brochure hierover ontvangen van de Belastingdienst bij de brief over de aangifte 2015.

Pas na activeren gebruikt u de Berichtenbox

Als u uw Berichtenbox activeert, krijgt u niet alleen post van de Belastingdienst maar ook van alle instanties die voor u staan aangevinkt. Welke dit zijn kunt u zien aan de hand van een lijst. Uiteraard staat ook de SVB in deze lijst.

Wilt u geen post van de SVB digitaal ontvangen? Log dan in met uw DigiD op MijnOverheid. Klik op ‘Instellingen’. Onder ‘Organisaties Berichtenbox’ vindt u de organisaties waarvan u berichten in uw Berichtenbox kunt ontvangen. Klik op ‘Landelijke organisaties’. Haal het vinkje weg bij SVB door deze aan te klikken. Klik op ‘Bewaren’.