AIO

U krijgt meer of minder inkomen

Als uw inkomen verandert, dan heeft dat gevolgen voor uw AIO-aanvulling. Méér inkomen betekent: minder AIO-aanvulling. Krijgt u minder inkomen? Dan gaat de AIO-aanvulling omhoog. Geef veranderingen in uw inkomen daarom binnen 4 weken door. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat u het juiste bedrag krijgt.

Wordt uw AOW hoger of lager, bijvoorbeeld omdat u met iemand anders gaat wonen of gaat scheiden? Ook dan verandert het bedrag dat u aan AIO-aanvulling krijgt.

Wat betekent een verandering in inkomsten voor uw AIO-aanvulling?

Wilt u weten wat een verandering in uw inkomsten betekent voor u? Bereken dan eerst uw nieuwe inkomen. Dit doet u door uw inkomsten op te tellen: uw AOW-pensioen en al uw andere inkomsten. Ontvangt u inkomensondersteuning AOW, dan telt die niet mee als inkomen.

Ook de inkomsten van uw partner bijvoorbeeld loon, pensioen van een werkgever of een andere uitkering, tellen mee. Vervolgens trekt u uw inkomen af van het minimuminkomen waar u recht op heeft (het zogenaamde normbedrag). Het bedrag dat u overhoudt is de AIO-aanvulling die u krijgt.