AIO

AIO-aanvulling aanvragen

Om een AIO-aanvulling aan te kunnen vragen moet u (bijna) de AOW-leeftijd hebben. Er zijn 2 situaties mogelijk. U heeft wel of u heeft nooit AOW opgebouwd.

U heeft AOW opgebouwd

Heeft u AOW opgebouwd? Dan krijgt u ongeveer 5 maanden voor uw AOW-leeftijd een brief van ons om uw AOW-pensioen aan te vragen. Krijgt u niet het hele AOW-bedrag? Bijvoorbeeld omdat u een tijd buiten Nederland heeft gewoond. Dan krijgt u 2 maanden voor uw AOW-leeftijd een brief van ons waarin wij u verwijzen naar svb.nl/aio/wijzer. U kunt enkele vragen invullen en bekijken of u een AIO-aanvulling kunt krijgen. Als dit zo is, kunt u meteen online een aanvraagformulier opvragen.

De AIO-aanvulling kunt u krijgen vanaf uw AOW-leeftijd. Maar vraagt u een AIO-aanvulling aan na uw AOW-leeftijd? Dan betalen we u de AIO-aanvulling vanaf de datum van uw aanvraag. Er is geen terugwerkende kracht.

U heeft nooit AOW opgebouwd

Heeft u nooit AOW opgebouwd, bereikt u uw AOW-leeftijd en heeft u weinig inkomsten? Bekijk hieronder dan zelf of u een AIO-aanvulling kunt krijgen. Vul daarvoor enkele vragen in. Blijkt dat u een AIO-aanvulling kunt krijgen dan kunt u meteen online een aanvraagformulier opvragen.

Geen AOW-leeftijd? Dan geen AIO-aanvulling

Als u de AOW-leeftijd nog niet heeft kunt u geen AIO-aanvulling krijgen van de SVB. Maar wel aanvullende bijstand van uw gemeente. Neem voor meer informatie contact op met uw gemeente.