Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

Servicecentrum PGB home

Als u door ziekte, handicap of ouderdom zorg nodig heeft, kunt u in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget (PGB). Ook als u hulp bij het huishouden nodig heeft, kunt u aanspraak maken op een PGB. Met dit budget kunt u zelf zorg inkopen. Het Servicecentrum PGB beheert vanaf 1 januari 2015 uw PGB. Het budget staat dan op onze rekening, maar u houdt de regie. Trekkingsrecht, heet dit.

Actueel

Het Servicecentrum PGB is sinds augustus bezig met het opvragen van zorgovereenkomsten tussen budgethouders en zorgverleners. Wij verwachten er heel veel en hebben redelijke haast met het invoeren hiervan in ons systeem. Daarom sturen wij herinneringen aan budgethouders van wie wij de overeenkomsten nog niet hebben ontvangen. Heeft u zo’n brief? Dan is dit bericht voor u.

Het opsturen van uw zorgovereenkomst

Heeft u een brief ontvangen over het insturen van uw zorgovereenkomst, en lukt het niet de overeenkomst voor de deadline in te sturen? Als dit binnen twee weken na de deadline wel lukt, is het geen probleem en hoeft u ons hiervan niet op de hoogte te brengen. Wij versturen u dan wel automatisch de herinneringsbrief.

Wachttijden aan de telefoon

Door de invoering van Trekkingsrecht is het extra druk aan de telefoon. Het kan daardoor zijn dat u langer moet wachten dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.

Postverzending kan langer duren

Wij maken gebruik van een nieuwe postverzender. Het kan daardoor zijn dat u langer dan u gewend bent moet wachten op uw post.

Per 1 januari 2015 wordt trekkingsrecht ingevoerd en verzorgen wij de betalingen aan al uw zorgverleners. Besteedt u de salarisadministratie aan ons uit? Dan heeft u ook een verzoek van ons ontvangen om zorgovereenkomsten naar ons toe te sturen. Het gaat dan niet alleen om de zorgovereenkomsten met zorgverleners voor wie u de betalingen op dit moment nog zelf doet, maar ook om zorgovereenkomsten met zorgverleners voor wie wij de salarisadministratie al doen. Waarom vragen wij die zorgovereenkomsten nog een keer op?

SVB Servicecentrum PGB is druk bezig met de voorbereiding op trekkingsrecht. Vanaf augustus 2014 vragen wij daarbij medewerking van PGB-houders die een budget krijgen waarover vanaf 1 januari 2015 de gemeente gaat. Over dit verzoek kunt u van ons een brief verwachten.

Het Servicebericht is een nieuwsbrief voor budgethouders die vier keer per jaar uitkomt. De uitgave van juli 2014 is deze week verschenen.

In Europa veranderen vanaf 1 augustus alle Nederlandse bankrekeningnummers in internationale IBAN-nummers. Onze incasso- en betaaldagen veranderen hierdoor. Wij beginnen hier eind juli 2014 mee.

Volgend jaar wordt voor alle budgethouders (behalve voor de mensen met een pgb bij de zorgverzekeraar) het trekkingsrecht ingevoerd. Binnenkort ontvangen budgethouders daarom een verzoek om zorgovereenkomsten op te sturen. Wacht met het opsturen van uw zorgovereenkomst totdat u dit verzoek heeft ontvangen.

Per 1 juli 2014 wordt het minimumloon hoger. U vindt de nieuwe bedragen op onze website.