Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

Servicecentrum PGB home

Als u door ziekte, handicap of ouderdom zorg nodig heeft, kunt u in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget (PGB). Ook als u hulp bij het huishouden nodig heeft, kunt u aanspraak maken op een PGB. Met dit budget kunt u zelf zorg inkopen. U moet dan een administratie bijhouden. Het Servicecentrum PGB helpt u gratis met uw administratie.

Actueel

Het Servicebericht is een nieuwsbrief voor budgethouders die vier keer per jaar uitkomt. De uitgave van juli 2014 is deze week verschenen.

Vrijdag 18 juli starten we om 18.00 uur met onderhoudswerk aan Mijn PGB. Hierdoor zult u tijdelijk geen gebruik kunnen maken van Mijn PGB. Onze excuses voor het ongemak.

In Europa veranderen vanaf 1 augustus alle Nederlandse bankrekeningnummers in internationale IBAN-nummers. Onze incasso- en betaaldagen veranderen hierdoor. Wij beginnen hier eind juli 2014 mee.

Volgend jaar wordt voor alle budgethouders (behalve voor de mensen met een pgb bij de zorgverzekeraar) het trekkingsrecht ingevoerd. Binnenkort ontvangen budgethouders daarom een verzoek om zorgovereenkomsten op te sturen. Wacht met het opsturen van uw zorgovereenkomst totdat u dit verzoek heeft ontvangen.

Per 1 juli 2014 wordt het minimumloon hoger. U vindt de nieuwe bedragen op onze website.