Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

Servicecentrum PGB home

Als u door ziekte, handicap of ouderdom zorg nodig heeft, kunt u in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget (PGB). Ook als u hulp bij het huishouden nodig heeft, kunt u aanspraak maken op een PGB. Met dit budget koopt u zelf zorg in.

Actueel

De storing in Mijn PGB is verholpen. Excuses voor het eerdere ongemak.

In het budgetoverzicht van uw Persoonsgebonden budget informeren wij u over de hoogte van uw budget, welke bedragen uit uw budget zijn besteed en hoeveel er nog over is van uw budget.

De budgetoverzichten worden tussen 26 november en 17 december aan u of uw vertegenwoordiger per post verstuurd. Uw budgetoverzicht is altijd te raadplegen via Mijn PGB. Op Mijn PGB vindt u altijd de meest actuele stand van uw budget.

Graag willen wij u helpen om goed voorbereid 2016 in te gaan. Daarom bieden wij u twee folders aan: ‘Goed voorbereid op weg naar 2016’ en de ‘Zorgovereenkomsten special’.

Staatssecretaris Martin van Rijn heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd over de voortgang van het trekkingsrecht PGB. In de media wordt vooral ingegaan op de 5% betalingen die nog niet vlekkeloos verloopt en op het toegenomen aantal telefoontjes dat bij ons binnenkomt.

In de zorgovereenkomst liggen de afspraken met uw zorgverlener vast. Maar het kan zijn dat er iets verandert. Uw zorgverlener gaat bijvoorbeeld meer uren voor u werken of op andere dagen, of uw zorgverlener gaat verhuizen en krijgt daardoor een nieuw adres. Als er wat wijzigt dan moet u dit aan ons doorgeven.

PGB Nieuwsbrief nr. 2

Via onze nieuwsbrief informeren wij u over de ontwikkelingen rond het trekkingsrecht PGB. Wij vertellen u over actuele ontwikkelingen en wat u de komende tijd kunt verwachten (de herstelacties).