Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

Kinderbijslag home

Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. Woont of werkt u in Nederland en heeft u kinderen jonger dan 18 jaar, dan krijgt u waarschijnlijk kinderbijslag. U ontvangt de kinderbijslag van de SVB.

Actueel

Woont uw kind in een land dat geen lid is van de EU/EER en ook niet in Zwitserland? Dan kan de kinderbijslag worden aangepast aan het kostenniveau van het woonland.

Veel scholieren hebben in de vakantieperiode een bijbaan. Hoeveel mag uw kind bijverdienen zonder dat de kinderbijslag in gevaar komt?

Top 20 kindernamen 1e halfjaar 2015 bekend

afbeelding van baby Lieva (8 kb)

De meest populaire kindernamen van het eerste halfjaar van 2015 zijn bekend. Emma, Sophie en Julia zijn de populairste meisjesnamen tot nu toe. Bij de jongens werden Liam, Luuk en Sem het meest gegeven. De volledige Top 20 vindt u op onze Kindernamenwebsite.

Het kabinet is van plan om per 1 januari 2016 kinderbijslag in te voeren op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Het wetsvoorstel is deze maand aangenomen door de ministerraad.

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft op 12 december 2014 3 uitspraken gedaan over het woonlandbeginsel in de relatie met Marokko, Turkije en Egypte. Het woonlandbeginsel past een uitkering aan het kostenniveau van het woonland aan.

Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.