Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

Kinderbijslag home

Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. Woont of werkt u in Nederland en heeft u kinderen jonger dan 18 jaar, dan krijgt u waarschijnlijk kinderbijslag. U ontvangt de kinderbijslag van de SVB.

Actueel

Liam en Emma favoriete kindernamen in 2015

afbeelding van baby Lieva (8 kb)

Net als voorgaande jaren presenteren wij ook nu weer het Overzicht Kindernamen. In dit overzicht vindt u de top 20 van de populairste meisjes- en jongensnamen van 2015. Liam en Emma staan dit jaar op nummer 1. Benieuwd naar alle kindernamen? Kijk dan voor alle namen, met achtergrond en andere weetjes op onze Kindernamenwebsite.

Er ligt een voorstel om de bedragen van de kinderbijslag te verhogen per 1 januari 2016. Als het voorstel doorgaat, krijgt u op 31 maart 2016 een hoger bedrag aan kinderbijslag. Dit is de kinderbijslag over het 1e kwartaal van 2016.

Woont uw kind in een land dat geen lid is van de EU/EER en ook niet in Zwitserland? Dan kan de kinderbijslag worden aangepast aan het kostenniveau van het woonland.

Het kabinet is van plan om per 1 januari 2016 kinderbijslag in te voeren op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Het wetsvoorstel is deze maand aangenomen door de ministerraad.

Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.