Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

Kinderbijslag home

Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. Woont of werkt u in Nederland en heeft u kinderen jonger dan 18 jaar, dan krijgt u waarschijnlijk kinderbijslag. U ontvangt de kinderbijslag van de SVB.

Actueel

De makkelijke website

Heeft u soms moeite om de teksten op onze website te begrijpen? Bekijk dan ook onze makkelijke website. Deze is vernieuwd.

Sophie en Lucas populairste kindernamen in 1e kwartaal van 2014

De Top 20 kindernamen van het 1e kwartaal van 2014 is bekend. De populairste jongensnaam is Lucas. De populairste meisjesnaam is Sophie.

Bekijk de top 20

Het kabinet wil de kindregelingen vereenvoudigen. Dit staat in een wetsvoorstel dat is aangenomen door de Tweede Kamer. Dit heeft gevolgen voor de kinderbijslag, TOG, AOW, AIO en Nabestaandenuitkering Anw. De meeste veranderingen gaan in per 1 januari 2015, enkele al per 1 juli 2014. Verandert er iets voor u? Dan krijgt u van ons tijdig een brief.

Op 10 januari 2014 heeft de Rechtbank Amsterdam in een aantal zaken over Marokko, Turkije en Egypte uitspraak gedaan over het woonlandbeginsel dat op 1 januari 2013 is ingegaan. Volgens het woonlandbeginsel wordt de kinderbijslag aangepast aan het kostenniveau van het land waar het kind woont.

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen vanaf nu bij een aantal balies in Nederland terecht om een DigiD aan te vragen.