Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

Kinderbijslag home

Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. Woont of werkt u in Nederland en heeft u kinderen jonger dan 18 jaar, dan krijgt u waarschijnlijk kinderbijslag. U ontvangt de kinderbijslag van de SVB.

Actueel

Daan en Sophie populairste kindernamen 2014

plaatje van baby

De Top 20 kindernamen van 2014 is bekend. In 2013 waren Sem en Tess favoriet bij ouders, maar in 2014 kozen ze het meest voor Daan en Sophie. Ga voor een overzicht van alle kindernamen naar onze speciale kindernamensite. U vindt ook een overzicht per provincie en ouders vertellen waarom ze voor een bepaalde naam hebben gekozen. Lees meer over de kindernamen.

De kinderbijslag voor kinderen die in Marokko wonen mag niet worden verlaagd. Voor kinderen in Turkije of Egypte mag dat wel. Dit blijkt uit een persbericht van SZW over de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep op 12 december 2014.

In de media zijn verschillende berichten verschenen over de opzegging van het verdrag met Marokko. Er wordt beweerd dat het hierdoor mogelijk is om uitkeringen aan te passen aan het kostenniveau van Marokko. Dit heet het woonlandbeginsel. Deze berichtgeving is niet juist en leidt tot verwarring. Graag lichten wij toe hoe het zit.

Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.