Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

SVB home

 

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Op deze website vindt u informatie over de regelingen die wij uitvoeren.

Actueel

Krijgt u nog AOW-toeslag na 1 januari 2015?

Bent u geboren vóór 1950? Kunt u dan na 1 januari 2015 nog een AOW-toeslag krijgen?


Lees meer op onze pagina 'Hoe zit het met de toeslag vanaf 2015'

AIO-klanten kunnen dit jaar een eenmalige koopkrachttegemoetkoming krijgen. De Tweede Kamer heeft op 24 juni ingestemd met het wetsvoorstel van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Dit gebeurt per 1 januari 2015. Voor de meeste mensen verandert er niets.

Op dinsdag 1 juli heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel om de kostendelersnorm in te voeren. Wonen andere mensen van 21 jaar of ouder bij u in huis? Dan wordt uw AOW, Anw of AIO-aanvulling misschien lager. Voor de AIO gaat dit in vanaf januari 2015. Voor de Anw vanaf juli 2015. En voor de AOW waarschijnlijk vanaf juli 2016.
Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.

De Eerste Kamer heeft op dinsdag 17 juni 2014 de Wet herziening exportbeperking kinderbijslagen (WhEK) aangenomen. Deze gaat naar verwachting per 1 januari 2015 in. Dit betekent dat wij niet meer naar alle verdragslanden kinderbijslag kunnen betalen. Er zijn geen gevolgen voor de EU-/EER-landen of Zwitserland.

De Eerste Kamer heeft op 8 juli 2014 ingestemd met de nieuwe regels voor ongehuwde AOW'ers met een lat-relatie: de tweewoningenregel. 

Populairste kindernamen 2e kwartaal van 2014

De Top 20 kindernamen tot en met het 2e kwartaal van 2014 is bekend. De populairste jongensnaam is Bram. De top 3 van de populairste meisjesnamen is niet veranderd: Sophie blijft het populairst.

Bekijk de top 20 kindernamen