Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

SVB home

 

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Op deze website vindt u informatie over de regelingen die wij uitvoeren.

Actueel

Storing in Mijn PGB

Op dit moment is er een storing in Mijn PGB. We zijn bezig deze storing zo snel mogelijk te verhelpen. Excuses voor het ongemak.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is door het hof in het gelijk gesteld in de zaak tegen een zorgverlener uit Franeker. Het hof oordeelde op 6 oktober 2015 dat de SVB bij de uitvoering van het PGB Trekkingsrecht niet kan worden gezien als werkgever van zorgverleners.

Top 20 kindernamen tot en met het 3e kwartaal van 2015 bekend

afbeelding van baby Lieva (8 kb)

De populairste kindernamen over de eerste 3 kwartalen van 2015 zijn bekend. Bij de meisjes staan Emma, Julia en Sophie op respectievelijk 1, 2 en 3. Bij de jongens zijn dat Luuk, Liam en Lucas. De volledige Top 20 vindt u op onze Kindernamenwebsite.

Nederlandse uitkeringen voor nieuwe klanten in Marokko worden vanaf 1 januari 2016 verlaagd. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Algemene nabestaandenwet (Anw). Maar ook voor de kinderbijslag voor klanten met in Marokko wonende kinderen. Vanaf 2021 vervalt de kinderbijslag voor kinderen die in 2021 of later geboren worden en in Marokko wonen.
Dit is het gevolg van een akkoord dat Nederland en Marokko hebben gesloten.

De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 versneld omhoog naar 66 jaar in 2018 (was 2019) en 67 jaar in 2021 (was 2023). Vanaf 2022 wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. De Eerste Kamer heeft hier op 2 juni 2015 mee ingestemd.

Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.