Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

SVB home

 

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Op deze website vindt u informatie over de regelingen die wij uitvoeren.

Actueel

In navolging van de uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam heeft de SVB in overleg met het Ministerie van VWS besloten om tegen deze uitspraak in hoger beroep te gaan.

AOW- en Anw bedragen vanaf 1 juli 2015

Op 1 juli 2015 veranderen de bedragen van de AOW- en Anw. 
AOW-bedragen
Anw-bedragen

De kinderbijslagbedragen wijzigen niet op 1 juli 2015.
Kinderbijslag bedragen

Het kabinet ziet af van de invoering van de kostendelersnorm in de AOW per 1 juli 2016. Door de kostendelersnorm wordt uw AOW lager als u met één of meer mensen van 21 jaar of ouder in één huis woont, omdat u de kosten met uw medebewoners kunt delen. Als u alleen met uw partner woont, valt dat niet onder de kostendelersnorm.

De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 versneld omhoog naar 66 jaar in 2018 (was 2019) en 67 jaar in 2021 (was 2023). Vanaf 2022 wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. De Eerste Kamer heeft hier op 2 juni 2015 mee ingestemd.

Nieuwe website voor PGB-regeling

De website van het Servicecentrum PGB is vernieuwd. De teksten zijn herschreven en de informatie is beter gerangschikt. Ook nieuw is Steffie. Steffie geeft een laagdrempelige uitleg over verschillende regelingen. Vanaf nu vertelt Steffie dus ook over het PGB.

Aanvragen mantelzorgcompliment vanaf 1 mei niet meer mogelijk

Vanaf 1 mei 2015 kunt u bij ons geen aanvragen meer doen voor het Mantelzorgcompliment.

Lees het volledige artikel

Servicecentrum PGB langer telefonisch bereikbaar

Servicecentrum PGB is vanaf 7 april 2015 langer telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 8 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds en op zaterdag van 9 uur 's ochtends tot 4 uur ‘s middags. Voor informatie kunt u ook terecht op www.svb.nl/pgb.

De invoering van PGB trekkingsrecht betekent een grote verandering voor iedereen die daarbij betrokken is: budgethouders, zorgverleners, gemeenten en zorgkantoren.

Top 20 kindernamen 1e kwartaal 2015 bekend

afbeelding van baby Lieva (8 kb)

De meest populaire kindernamen van het eerste kwartaal van 2015 zijn bekend. De eerste maanden van dit jaar kozen ouders het meest voor Emma en Daan. De volledige Top 20 vindt u op onze Kindernamenwebsite. Ook vertellen de ouders van Brooklyn, Lieve en Farahilde waarom zij voor deze naam kozen.

Afkoopsom pensioen niet meer gekort op partnertoeslag AOW, Anw-uitkering en overbruggingsuitkering

Wij trekken de afkoopsom van een pensioen vanaf 1 december 2014 niet meer af van de partnertoeslag AOW, nabestaandenuitkering Anw en overbruggingsuitkering (OBR). Hiermee lopen we vooruit op een aanpassing van het Inkomensbesluit, die staatssecretaris Klijnsma heeft aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer hierover bij de AOW
Lees meer hierover bij de Anw
Lees meer hierover bij de OBR

Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.