Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

SVB home

 

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Op deze website vindt u informatie over de regelingen die wij uitvoeren.

Actueel

Aanvragen mantelzorgcompliment vanaf 1 mei niet meer mogelijk

Vanaf 1 mei 2015 kunt u bij ons geen aanvragen meer doen voor het Mantelzorgcompliment.

Lees het volledige artikel

Servicecentrum PGB langer telefonisch bereikbaar

Servicecentrum PGB is vanaf 7 april 2015 langer telefonisch bereikbaar. Op werkdagen van 8 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds en op zaterdag van 9 uur 's ochtends tot 4 uur ‘s middags. Voor informatie kunt u ook terecht op www.svb.nl/pgb.

De invoering van PGB trekkingsrecht betekent een grote verandering voor iedereen die daarbij betrokken is: budgethouders, zorgverleners, gemeenten en zorgkantoren. Om de uitbetaling van de zorgverleners te garanderen, is begin dit jaar een aantal tijdelijke maatregelen genomen. We zijn nu bezig, samen met het ministerie van VWS, het ministerie van SZW, de gemeenten en de zorgkantoren, om alle tijdelijke maatregelen te vervangen door definitieve regelingen en fouten te herstellen.

Top 20 kindernamen 1e kwartaal 2015 bekend

afbeelding van baby Lieva (8 kb)

De meest populaire kindernamen van het eerste kwartaal van 2015 zijn bekend. De eerste maanden van dit jaar kozen ouders het meest voor Emma en Daan. De volledige Top 20 vindt u op onze Kindernamenwebsite. Ook vertellen de ouders van Brooklyn, Lieve en Farahilde waarom zij voor deze naam kozen.

De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 versneld omhoog naar 66 jaar in 2018 en 67 jaar in 2021. Vanaf 2022 wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. De Tweede Kamer heeft op 26 maart 2015 ingestemd met dit wetsvoorstel. De Eerste Kamer moet het wetsvoorstel nog behandelen.

De Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft op 12 december 2014 3 uitspraken gedaan over het woonlandbeginsel in de relatie met Marokko, Turkije en Egypte. Het woonlandbeginsel past een uitkering aan het kostenniveau van het woonland aan.

Jaaropgave 2014 niet per post ontvangen?

Als u een berichtenbox heeft, ontvangt u de jaaropgave van 2014 alleen digitaal. Mogelijk heeft uw belastingconsulent of een familielid deze berichtenbox al voor u aangevraagd. U kunt overigens uw jaaropgave altijd bekijken via Mijn SVB. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina jaaropgave 2014.

Afkoopsom pensioen niet meer gekort op partnertoeslag AOW en Anw-uitkering

Wij trekken de afkoopsom van een pensioen vanaf 1 december 2014 niet meer af van de partnertoeslag AOW en nabestaandenuitkering Anw. Hiermee lopen we vooruit op een aanpassing van het Inkomensbesluit, die staatssecretaris Klijnsma heeft aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer hierover bij de AOW
Lees meer hierover bij de Anw

Bekijk de lijst met veelgestelde vragen over PGB trekkingsrecht

Wij krijgen veel vragen via telefoon, e-mail en sociale media over PGB trekkingsrecht. Heeft u onze lijst met veelgestelde vragen al bekeken? Deze wordt regelmatig bijgewerkt. Misschien kunt u hier het antwoord op uw vraag vinden.

Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.