Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

SVB home

 

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Op deze website vindt u informatie over de regelingen die wij uitvoeren.

Actueel

Op woensdag 1 juli moest staatssecretaris Van Rijn zich voor de zevende keer verantwoorden voor de onregelmatigheden in de betaling van PGB-gelden. Tijdens dit debat werd de staatssecretaris door meerdere oppositiepartijen opgeroepen om de SVB van een hoger beroep te weerhouden.

AOW- en Anw bedragen vanaf 1 juli 2015

Op 1 juli 2015 zijn de bedragen van de AOW- en Anw gewijzigd.
AOW-bedragen
Anw-bedragen

De kinderbijslagbedragen zijn niet gewijzigd op 1 juli 2015.
Kinderbijslag bedragen

Top 20 kindernamen 1e halfjaar 2015 bekend

afbeelding van baby Lieva (8 kb)

De meest populaire kindernamen van het eerste halfjaar van 2015 zijn bekend. Emma, Sophie en Julia zijn de populairste meisjesnamen tot nu toe. Bij de jongens werden Liam, Luuk en Sem het meest gegeven. De volledige Top 20 vindt u op onze Kindernamenwebsite.

Het kabinet ziet af van de invoering van de kostendelersnorm in de AOW per 1 juli 2016. Door de kostendelersnorm wordt uw AOW lager als u met één of meer mensen van 21 jaar of ouder in één huis woont, omdat u de kosten met uw medebewoners kunt delen. Als u alleen met uw partner woont, valt dat niet onder de kostendelersnorm.

De AOW-leeftijd gaat vanaf 2016 versneld omhoog naar 66 jaar in 2018 (was 2019) en 67 jaar in 2021 (was 2023). Vanaf 2022 wordt de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting. De Eerste Kamer heeft hier op 2 juni 2015 mee ingestemd.

Nieuwe website voor PGB-regeling

De website van het Servicecentrum PGB is vernieuwd. De teksten zijn herschreven en de informatie is beter gerangschikt. Ook nieuw is Steffie. Steffie geeft een laagdrempelige uitleg over verschillende regelingen. Vanaf nu vertelt Steffie dus ook over het PGB.

Aanvragen mantelzorgcompliment vanaf 1 mei niet meer mogelijk

Vanaf 1 mei 2015 kunt u bij ons geen aanvragen meer doen voor het Mantelzorgcompliment.

Lees het volledige artikel

Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.