Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

BDZ home

Het Bureau voor Duitse Zaken (BDZ) geeft voorlichting en advies aan mensen die in Duitsland wonen of werken. Wanneer u buiten Nederland woont of werkt, heeft dat invloed op uw sociale verzekeringen en pensioen.

Actueel

Het Bureau voor Duitse Zaken organiseert een informatiebijeenkomst voor werkgevers, intermediairs en HR-medewerkers. Deze informatiebijeenkomst is interessant voor Nederlandse bedrijven en uitzendbureaus die personeel naar Duitsland uitzenden. Of voor intermediairs die in deze situatie advies geven of bemiddelen. Schrijf u nu in.

Als u in Nederland woont en een Duitse Rente ontvangt, kunt u een tegemoetkoming krijgen van de Deutsche Rentenversicherung (DRV) voor de premie AWBZ en bijdrage Zvw die u in Nederland betaalt. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

 

Woonde en/of werkte u vroeger in Nederland? Dan heeft u mogelijk Nederlandse pensioenrechten opgebouwd. Waar krijgt u informatie over deze pensioenen? Wij zetten de opties voor u op een rijtje.

Van iedereen die buiten Nederland woont en een relatie heeft met een Nederlandse overheidsinstelling, worden de gegevens in RNI (Registratie Niet Ingezetenen) vastgelegd.

Woont u in Nederland en heeft u een Duitse Rente? Dan ontvangt u de jaaropgave van uw Duitse Rente rechtstreeks van de Deutsche Rentenversicherung (DRV).

Bureau voor Belgische Zaken en Bureau voor Duitse Zaken (BBZ en BDZ) bieden vanaf januari 2014 maatwerk voor bedrijven en intermediairs tegen kostprijs aan.

Is uw kind na 31 juli 2012 geboren? Dan kunt mogelijk Betreuungsgeld uit Duitsland krijgen.

Heeft u kinderen, woont u in Duitsland en u en uw partner werken beide in Nederland?

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen vanaf nu bij een aantal balies in Nederland terecht om een DigiD aan te vragen.