Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

BBZ home

Het Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) informeert u over de sociale zekerheid als u in België of Nederland gaat wonen, werken, studeren of ondernemen. Gaat u bijvoorbeeld in België werken, dan heeft dit invloed op uw sociale verzekeringen zoals pensioen en ziektekosten.

Actueel

DigiD aanvragen vanuit België

Woont u in België en heeft u de Nederlandse nationaliteit? En wilt u uw zaken in Nederland regelen via internet? Dan kan dat met een DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord. Als u nog geen DigiD heeft, dan kunt u die aanvragen. Vanaf 9 februari 2015 start u de aanvraag via DigiD.nl.

België heeft het grensarbeiderspensioen vanaf 1 januari 2015 versoberd. Wat is er precies gewijzigd?
Heeft u een eigen bedrijf in Nederland of bent u ZZP-er en wilt u zich oriënteren op de markten van onze buurlanden? Kom dan naar ons seminar 'Ondernemen zonder grenzen'. Laat u inspireren door ervaringsdeskundigen en neem deel aan praktijkgerichte sessies. Of haal praktische tips binnen op het netwerkplein.
Donderdagavond 28 mei organiseert SVB/Bureau Belgische Zaken (BBZ) de eerste BBZ Pensioenavond. De avond vindt plaats in het SVB-kantoor in Breda en is bedoeld voor grensarbeiders die in België wonen en als werknemer in Nederland werken of hebben gewerkt.
Gaat u in België werken als bouwvakker? Dan moet u vanaf 1 oktober 2014 de "ConstruBadge" dragen als u op een bouwplaats wilt werken. ConstruBadge is een pasje met uw personalia en uw pasfoto. Ook bouwvakkers die tijdelijk in België werken, in dienst van een Nederlands bouwbedrijf of uitzendbureau, moeten dit pasje dragen.