Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

BBZ home

Het Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) informeert u over de sociale zekerheid als u in België of Nederland gaat wonen, werken, studeren of ondernemen. Gaat u bijvoorbeeld in België werken, dan heeft dit invloed op uw sociale verzekeringen zoals pensioen en ziektekosten.

Actueel

IVR Schelde-Kempen organiseert op zaterdag 30 mei een themadag voor grensarbeiders over de Belgische belastingaangifte voor niet-inwoners (BNI).
Bent u grensarbeider in Nederland of België? Of overweegt u over de grens te gaan werken? Kom dan in juni of juli naar één van onze informatiebijeenkomsten. U krijgt presentaties over sociale verzekeringen en belastingen. De toegang is gratis. Schrijf u vooraf wel in.
Woonde en/of werkte u vroeger in Nederland? Dan heeft u mogelijk Nederlandse pensioenrechten opgebouwd. Waar krijgt u informatie over deze pensioenen? Wij zetten de opties voor u op een rijtje.
Seminar 27 maart 2015 De Bureaus voor Belgische en Duitse Zaken kijken terug op een geslaagd seminar ‘Ondernemen zonder grenzen’ op 27 maart 2015 in Eindhoven.
De Wet werk en zekerheid (Wwz) verandert de Werkloosheidswet (WW). Verliest u op of na 1 juli 2015 uw baan en kunt u een Nederlandse WW-uitkering krijgen? Dan gelden nieuwe regels. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Vanaf 1 januari 2015 is de Belgische regeling voor grensarbeiderspensioen aangepast. De Rijksdienst voor pensioenen (RVP) voert deze regeling uit. Wat is er precies gewijzigd?
Donderdagavond 28 mei organiseert SVB/Bureau Belgische Zaken (BBZ) de eerste BBZ Pensioenavond.

DigiD aanvragen vanuit België

Woont u in België en heeft u de Nederlandse nationaliteit? En wilt u uw zaken in Nederland regelen via internet? Dan kan dat met een DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord. Als u nog geen DigiD heeft, dan kunt u die aanvragen. Vanaf 9 februari 2015 start u de aanvraag via DigiD.nl.