Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

BBZ home

Het Bureau voor Belgische Zaken (BBZ) informeert u over de sociale zekerheid als u in België of Nederland gaat wonen, werken, studeren of ondernemen. Gaat u bijvoorbeeld in België werken, dan heeft dit invloed op uw sociale verzekeringen zoals pensioen en ziektekosten.

Actueel

Heeft u een eigen bedrijf in Nederland of bent u ZZP-er en wilt u zich oriënteren op de markten van onze buurlanden? Kom dan naar ons seminar 'Ondernemen zonder grenzen'. Laat u inspireren door ervaringsdeskundigen en neem deel aan praktijkgerichte sessies. Of haal praktische tips binnen op het netwerkplein.
Zoekt u werk als leraar in het basisonderwijs in België? Bezoek de Jobinfo Nederlandse leerkrachten in Antwerpen op 12 december. De toegang is gratis. Schrijf u vooraf wel in.
Gaat u in België werken als bouwvakker? Dan moet u vanaf 1 oktober 2014 de "ConstruBadge" dragen als u op een bouwplaats wilt werken. ConstruBadge is een pasje met uw personalia en uw pasfoto. Ook bouwvakkers die tijdelijk in België werken, in dienst van een Nederlands bouwbedrijf of uitzendbureau, moeten dit pasje dragen.
Bent u 50 jaar of ouder? En ontvangt u een uitkering? Dan kan de werkgever die u in dienst neemt een korting krijgen op de premies die hij in Nederland aan de Belastingdienst moet betalen.

In oktober hebben wij verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd voor werkgevers, intermediairs en HR-medewerkers. Wegens grote belangstelling organiseren wij op dinsdag 18 november een extra bijeenkomst in Gilze Rijen. Schrijf u nu in.

De kinderbijslag in België is vanaf 1 juli 2014 geregeld in de Algemene kinderbijslagwet. Deze wet regelt nu de kinderbijslag voor werknemers, zelfstandigen en het overheidspersoneel. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
Woonde en/of werkte u vroeger in Nederland? Dan heeft u mogelijk Nederlandse pensioenrechten opgebouwd. Waar krijgt u informatie over deze pensioenen? Wij zetten de opties voor u op een rijtje.