Taal
logo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het levenlogo SVB Sociale Verzekeringsbank voor het leven

Nabestaandenuitkering Anw home

De nabestaandenuitkering uit de Algemene nabestaandenwet (Anw) is een financiële ondersteuning van de overheid na het overlijden van uw partner (of voor wezen). De SVB betaalt de bijdrage uit.

Actueel

De FIOD heeft aanhoudingen verricht in een DigiD fraude zaak. Via phishing zijn DigiD inlogcodes in de handen van fraudeurs gekomen en zijn gegevens veranderd.

Op vrijdag 10 oktober heeft het kabinet in de ministerraad aangekondigd om het sociaal zekerheidsverdrag met Marokko op te gaan zeggen.

Afbeelding Steffie

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten? Op onze makkelijke website vertelt Steffie over een paar regelingen.

Op 1 juli heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel om de kostendelersnorm in te voeren. Wonen er naast u en uw eventuele partner ook andere mensen van 21 jaar of ouder bij u in huis? Dan wordt uw AOW, Anw of AIO-aanvulling misschien lager. Voor de AIO gaat dit in vanaf januari 2015. Voor de Anw vanaf juli 2015. En voor de AOW waarschijnlijk vanaf juli 2016.

Nieuwe Anw bedragen per 1 juli 2014

Vanaf 1 juli 2014 veranderen de Anw-bedragen.
Bekijk de Anw-bedragen.

Het kabinet wil de kindregelingen vereenvoudigen. Dit staat in een wetsvoorstel dat is aangenomen door de Eerste Kamer. Dit heeft gevolgen voor de kinderbijslag, TOG, AOW, AIO en nabestaandenuitkering Anw. De meeste veranderingen gaan in per 1 januari 2015, enkele zijn al per 1 juli 2014 ingegaan. Verandert er iets voor u? Dan heeft u inmiddels een brief van ons gekregen.